Marie – Frilans sedan 2003

Jag gick ut journalisthögskolan i Göteborg 1998.

Började min yrkesbana som reporter på Nya Wermlands-Tidningen och var även kortare perioder på Värmlands Folkblad och Ulricehamns Tidning.

De följande två åren arbetade jag på Karlstads kommuns informationsavdelning som webbjournalist. Förutom att bland annat uppdatera de två hemsidorna med texter var jag där skribent och redaktör för personaltidningen, SOLA.

Under tiden som frilans har jag arbetat som reporter på Värmlands Folkblad och sedan Nya Wermlands-Tidningen. Jag har också haft ett längre uppdrag på Försvarmaktens FMLOG.

UTBILDNING

• Journalistprogrammet, JMG, Göteborgs universitet, 40 poäng. Enstaka kurser: utveckling och internationellt samarbete, socialantropologi, statsvetenskap, internationella relationer, engelska, folkhälsovetenskap, hälsa på arbetsplatsen, socialpsykologi.

• U-landskurs på Ljungskile Folkhögskola.

• Kyrkans grundkurs, Geijersskolan

• Privata utbildningar i foto och bildbehandling.

SPRÅKKUNSKAPER

Flytande engelska och en del norska.

INRIKTNING

Min huvudinriktning är hälsofrågor. Jag intresserar mig exempelvis för det som rör psykologi, stress och livsstil. Har skrivit om dessa frågor i bland annat olika personaltidningar.

Är i övrigt till min läggning nyfiken på mycket och skriver följdaktligen gärna om – nästan – vad som helst.

Jag känner stort engagemang för sociala frågor. Arbetet som personaltidningsredaktör på Karlstads kommun gav mig mer kunskaper och intresse för arbetslivsfrågor, särskilt det som rör ohälsan i arbetslivet.

Är kyrkligt engagerad och ämnen som berör mig mycket är därför livsåskådning och religion.

Resor och andra kulturer är ett annat stort intresse. Några resereportage har det blivit, och fler kommer hoppas jag…

Under studietiden hade jag också möjligheten att göra fältstudier i tre utvecklingsländer: Zimbabwe, Kamerun och Indien. Under resan till Kamerun samlade jag in materialet till min c-uppsats i utveckling och internationellt samarbete.

Be Sociable, Share!